Legume la cuptor cu miere

de papabundetot in Porc, 13 Dec 2014 | 3252 vizualizari

 

Intr-una din zile pe facebook a aparut o tava cu legume deliciose si frumos colorate,tava la care m-am gandit vreo cateva zile,pentru ca mi-a placut si mi-a atras atentia.Mie imi plac legumele in general,cu mici exceptii,dar nu stiam cum vor primi ai mei acest meniu,asa ca am rezolvat problema atasand si o friptura de porc acestor delicioase legume.Desi mi-a placut mult cum arata acea poza de facebook,nu am citit reteta ca sa nu ma las influentata :) si sa o fac in stilul meu,dar,mai apoi am observat ca oarecum avem aceeasi viziune :) si ca sa nu va mai tin in suspans…reteta apartine minunatei Laura laurentiu,si gasiti reteta ei aici: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-diverse/radacinoase-la-tava.html.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru legume:
  • 1 conopida
  • 1 sfecla mare rosie
  • 4 pastarnaci
  • 3 morcovi
  • Chimen seminte
  • fenicul seminte
  • sare,piper,boia iute afumata
  • crema de otet balsamic si 3 lingurite miere
  • Pentru porc:
  • 6 felii pulpa de porc
  • sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • turmenic,
  • chimen macinat,
  • boia iute,
  • chilly
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu miere:

Legumele le-am curatat de coaja si le-am taiat in cuburi de marime oarecum egala,conopida am desfacut-o in buchetele,le-am condimentat cu sare,piper,boia iute afumata,am zdrobit la mojar semintele de chimen si fenicul si le-am adaugat si pe ele,apoi am adaugat in tava cu legume putin ulei,o cana de apa,am acoperit tava cu hartie de copt inmuiata in apa si bine stoarsa si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute.Dupa acest timp,am luat hartia de copt de pe legume.Intr-un castronel am amestecat mierea cu 3 lingurite de crema de otet balsamic si am adaugat acest amestec peste legume si le-am mai lasat 15 minute la cuptor sa se caramelizeze.

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de soia,turmenic,chimen,boia iute si chilly,apoi a 2-a zi am pus-o intr-o tava de cuptor,am adaugat 1 catel de usturoi taiat felii,putin ulei si apa si am dat tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu.Am lasat-o acoperita pana cand carnea s-a inmuiat,apoi spre final,am luat folia si am lasat carnea sa se rumeneasca putin.

Legumele…au fost minunate,laudate si mancate cu pofta,Multumesc Laura pentru idee !

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa